Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

ANS-M TÍPUSÚ ACÉL HÍDMÉRLEGEK

Az ipar, a mezőgazdaság és a kereskedelem részére, közúti járművek, járműveken szállított áruk tömegének hiteles bruttó, nettó mérésére szolgál, digitális kijelzéssel.

Kivitelt tekintve készül feljárós, illetve sekélyaknás változatban is.

A szintén alacsony felszínű, praktikus, moduláris felépítésű, síktetejű kialakítással, és számítógépes kimenettel rendelkező kamionmérlegünket a pontos adatok mérése mellett azért is ajánljuk, mert könnyű összeszereléséhez elég egy daru is. 

Így a kamion hídmérleg rendkívül csekély karbantartási ráfordítás mellett üzemeltethető.

Alkalmazási terület:

Az ipar, a mezőgazdaság és a kereskedelem részére, közúti járművek, járműveken szállított áruk tömegének hiteles bruttó, nettó mérésére szolgál, digitális kijelzéssel.

Termékjellemzők:

alacsony kialakítás /34 cm járószint/
moduláris felépítés
aknás és akna nélküli kivitel
síktetejű kialakítás
IP 68 védettségű mérlegcellák
digitális mérlegterminál
mikroprocesszoros tömegmérő főegység
számítógépes kimenet, tömegnyomtatás kísérőadatokkal
III. osztálypontosság
összeszereléshez elég egy daru /legnehezebb elem 3 tonna/

 

Hídmérleg szerkezete:

Acélszerkezet, szemcseszórt, fém tiszta felületen, műgyanta alapanyagú festés 80 μm vastagságban.

hídmérleg felépítése, bemutatása:

Ez az alváz típus hosszanti és közbenső tartókkal, mérőtraverzekkel, valamint mérlegcellákkal felépített acélhíd. Az alapmodul 6 db, míg a hosszabb kivitelű 8 db ugyanilyen típusú mérlegcellát tartalmaznak. A mérlegcellák beépítései olyan kialakításúak, melyek lehetővé teszik az önbeállást.

A súlyerőt önbeálló hídállványok közvetítik a mérlegcellákra oly módon, hogy azok minden irányban elmozdulhassanak. Akamionmérleg mozgását rugalmas hossz és oldalütközők határolják be, alaphelyzetbe való visszaállítását a mérlegcellák önvisszaállós kialakítása biztosítja. A hídszerkezetre felszerelt ütközők rugalmas ütközést biztosítanak a mérleg és a feljáró illetve az akna élvédő vasa között, ezáltal elkerülve a tiszta fémes ütközés káros hatásait.

mérlegcellák kábelei a mérleghídon elhelyezett csatlakozódobozban vannak közösítve, innen a jelek egy mérőkábelen keresztül jutnak el a mérőműszerbe, ami digitálisan jelzi ki a hídon lévő jármű tömegét. A mérőműszer rendelkezik RS-232 számítógép kimenettel, így a Közúti hídmérleg nyilvántartó program segítségével a Megrendelő által biztosított PC-n és nyomtatón keresztül képes a mérlegjegy nyomtatásra.

A mérlegszerelés igen egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A felépítésből adódóan a mérleg rendkívül csekély karbantartási ráfordítás mellett üzemeltethető, más beépítési helyre könnyen, gyorsan áttelepíthető.

Eleget tesznek az MSZ EN 45501 szabványban előírt III. osztálypontosságnak és az MKEH előírásainak.

Mérlegeink az európai 90/384/EGK irányelvet honosító 62/2004.(IV.24.)GKM rendelet alapján a TH-8311/7/2005 számú EK Típusvizsgálati tanúsítvánnyal rendelkeznek a CE minősítés szabványainak megfelelően.

Karbantartás:

mérleg különösebb karbantartást nem igényel, mivel mozgó és kopó alkatrészeket nem tartalmaz. Az üzemeltetés során a mérleg alatti betonfelületről időnként a lerakódott hordalékot el kell távolítani.

Rendelhető opciók:

Másodkijelző
Digitális rendszer
Hídmérleg nyilvántartó portaprogram

hídmérleghez felhasználható mérőcellák:

A mérleg érzékelői egyenként 35 tonnás analóg vagy igény esetén digitális mérlegcellák, melyek mérésügyi engedéllyel rendelkeznek, ezáltal hiteles mérésre alkalmazhatók.

CPR típusú analóg mérőcella
CPD típusú digitális mérőcella

Tekintse meg a partnerünknél készült videót, amely bemutatja a mérőcella gyártását lépésről lépésre.

hídmérleghez felhasználható kijelző mérőműszerek:

  • DD1010 típusú mérőműszer
  • DD700 típusú mérőműszer 

ANS-M TÍPUSÚ KÖZÚTI HÍDMÉRLEGCSALÁD

METRI-SELF93 hídmérleg automatizáló rendszer

2018-ban fontosnak láttuk, hogy a munkaerő hiányos piaci helyzetre való tekintettel megoldást fejlesszünk ki ügyfeleink, leendő ügyfeleink számára. A megoldást az automata, kezelő nélküli mérlegelésben láttuk.