Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

ATEX, robbanásbiztos HÍDMÉRLEG

Gázgyűjtő állomáson PB gázszállító tartálykocsi töltése közbeni mérlegelésre, kiemelt, rámpás 60 tonnás 18 méteres vasbeton hídmérleget telepítettünk. A hídmérleg Zóna 1 térben helyezkedik el ezért itt egy közkedvelt és jelentős költségmegtakarítással járó megoldást alkalmaztunk, amikor a mérleg teherfelvevő az Rb-s térben helyezkedik el, az adatfeldolgozó, vezérlő mérőelektronika pedig a téren kívül került elhelyezésre.


A vasbeton hídmérleg speciális szikramentes, olaj és kondenzátum álló dolomit betonból készült és a csúcsminőségű, lézerhegesztett olasz, Bilanciai CPR-M C4 Ex típusú cellákkal került telepítésre.

II 1 G Ex ia IIC T5, T4 Ga;
II 1 D Ex ia IIIC T 85°C Da
Tamb (-20°C ÷+ 40°C)T5/T 85°C;
Tamb(- 20°C ÷+ 55°C) T4/ T 85°C

A kamion sofőr az Rb-s térbe kivezetett Ex-i-s kivitelű másodkijelzőn keresztül nyomon követheti a töltés folyamatát

 

A mérleg fő kijelzőjét, a Zéner gátakat, switchet és az optikai átalakítókat egy 600×800 vízvédett himmel dobozba, biztonságos, Rb-s téren kívül helyeztük el. 

A mérleg DD700I fő kijelzőjének több kommunikációs portja fel lett használva.

A 4-20 mA kimeneten keresztül a mérlegkijelző indítja a töltési folyamatot, és az előre beállított töltési határértékek figyelembevételével automatikusan elvégzi a töltést.

A mérlegkijelzőhöz etherneten keresztül kapcsolt PC a mérlegen mért adatokat feldolgozza, a mérésekről statisztikákat, kimutatásokat, táblázatokat, grafikonokat, mérlegjegyeket biztosít a felhasználó számára az általunk fejlesztett és telepített Portaprogram segítségével.