Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

GYAKORNOKOK FOGLALKOZTATÁSA A METRIPOND-M93 MÉRLEGGYÁRTÓ KFT.-NÉL

A kedvezményezett neve: Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.
A projekt címe: Gyakornokok foglalkoztatása a Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.-nél 
A szerződött támogatás összege: 4.607.622 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Jelen projekt esetében egy vállalati gyakornoki kapcsolattartó segítségével egy frissen végzett hegesztő-lakatos és műszer-technikus-mechatronikus gyakornok foglalkoztatása valósult meg a cégnél. A gyakornokok korábban még nem rendelkeznek munkahelyi tapasztalattal, a vállalatnál feladatuk a termelési tapasztalatok megszerzése, a mindennapi munkahelyi rutin elsajátítása, a munkahelyi közösségbe való beilleszkedés, a munkavédelmi szabályok megismerése, betartása volt. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó segítségével fontos volt feladat a minőségi munka elsajátítása, idővel pedig az önálló minőségi munkavégzés.

A hegesztő-lakatos feladata a vállalati gyakornoki kapcsolattartó irányításával ív és lánghegesztési, plazmavágási feladatok ellátása volt, az alábbi szakmai ismereteket sajátította el a Metripond – M93 Mérleggyártó Kft-nél : ponthegesztési munkálatok, az egyes hegesztési varrat típusok megismerése, majd hegesztése, készségszintű hegesztési rajzjelolvasás. A gyakorlati idő során CO2 (135) technológiában  jártasságot szerzett ez a gyakornok. Mindezen ismeretek segítségével minősített hegesztővé vált, amely a munkaerőpiacon egy lehetőséget biztosít a továbbiakban magasan kvalifikált szaktudást igénylő pozíciók betöltésére a jövőben.

A műszer-technikus-mechantronikus gyakornok feladata volt elkészíteni a raktári mérlegek készre szerelését, részt vett külső munkahelyen a mérlegek üzembehelyezésénél. Feladata volt továbbá a hatáskörébe tartozó informatikai adatok kezelése, kapcsolattartás a partnerekkel. A mechatronikus gyakornok munkája során elsajátította a mesterséges intelligenciával ellátott berendezések üzembehelyezési és üzemeltetési gyakorlatát. A megszerzett tapasztalatok hozzárultak, hogy átfogó műszaki gyakorlati ismeretekkel, rendszerszemlélettel bíró szakemberként tudjon dolgozni .

A projekt keretében a gyakornok munkáját segítendő beszerzésre kerültek kis és nagyméretű sarokcsiszológépek, a lángvágó berendezés,  a kézi fúrógépek, továbbá asztali számítógép, monitor, és Windows operációs rendszer, a külső helyszíni munkákon a műszaki dokumentációk összeállításához a laptop.

A projekt befejezési dátuma: 2017. május 22.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00007