Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

iForks mérleges targoncavillanyelv

Kábel nélküli targoncamérleg (mérleges villa), adatkimenettel, egyéb opciókkal.

Alkalmazási terület:

Ezen targoncamérleg alkalmazása olyan esetekben javasolt, amikor nagypontosságú mérésekre van szükség, vagy adagolási feladatot kell ellátni.

Mivel minden alkatrész a mérleges villákkal egybe van integrálva, az iForks-on nincsenek kábelek, így a digitális mérlegrendszer bármelyik emelővillás targoncára percek alatt felrakható: tedd fel és mérj!

Mindkét mérleges villa Bluetooth segítségével továbbítja a mért értéket a kabinban elhelyezett mérőműszerre . A mérlegrendszert erős, könnyen cserélhető telepmodul működteti.  Minden elektronikus és teherhordó  egységet kimondottan az iForks – koncepcióhoz fejlesztettek ki a RAVAS cégnél.

Ezért aztán ezek nem csak ellenállóak a durva üzemi körülményekkel szemben, hanem rendkívül kompakt kivitelűek:  a villaméretek (w x h = 133 x 58 mm)  igen közel vannak az emelőtargonca villákra vonatkozó szabványméretekhez és ezáltal biztosítható a teljes körű felhasználhatóság.

A kijelzőnek nagy fényerejű háttér-világítása van, így az adatok pontosan leolvashatóak a raktár legsötétebb sarkában vagy bármilyen termelési környezetben. Az iForks  digitális kalibrálási eljárást kínál: a mérleg a műszer kezelő gombjaival digitálisan kalibrálható – gyorsan és pontosan. Ezáltal egy könnyen szervízelhető és alacsony működtetési költségű mérőrendszerré válik.
A kezelő az iForks feszültségellátását is felügyelheti. A mérlegnek van egy állítható késleltetésű automatikus kikapcsoló funkciója, amelyet a gyakorlatban kialakult igény alapján a kezelő a műszeren beprogramozhat.

Az adatátvitelről (opcionális):

Az iForks mérlegműszere a kabinban kijelzi a villákon mért terhelést és a mérési funkciók teljes választékát nyújtja: bruttó/nettó súly, szállítmányonkénti összsúly, kód beírás és darabszámlálás. Egyebek mellett opcionálisan  Bluetooth-szal, WLAN-modullal vagy RS 232-es soros kimenettel  is rendelhető. Ily módon a rendszer egy PDA-val vagy bármilyen kézi adatgyűjtővel  is kommunikálhat.

Az adatgyűjtőre telepíthető UniMobile Connect- szoftver lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a súlyadatot azon leolvashassa és hogy a mérlegrendszert „távolról” kezelhesse.
Adatfeldolgozásra az UniMobile szoftvert ajánljuk. Ennek a PDA-ra történő telepítése révén (Rendszerkövetelmény: Windows CE 5.0 vagy magasabb verzió) nem csak a mérlegelési hanem a termékre vagy a megrendelésre vonatkozó további adatokat is be lehet adni közvetlenül a mérlegelés helyszínén – kézzel és/vagy vonalkód olvasóval  – valamint az így eltárolt adatokat azonnal vagy később további feldolgozásra lehet továbbítani. A PDA-ról a központba eljuttatott adatok feldolgozására az UniWin moduláris szoftvert ajánljuk.

Figyelem: amennyiben a targonca villáihoz bukókeret van felszerelve, azt a mérleges villák felszereléséhez esetleg módosítani kell! (Megrendelő feladata.)

Fontosabb adatok/opciók:

 • Típusválaszték: iForks 2500 – 3000 – 5000 FEMII
 • Méréshatár: 2500 – 3000 – 5000 kg
 • Pontosság: 0,1 % a mért értékre vonatkoztatva
 • Osztásérték: változó
 • Áramellátás: mérleges villák akkuról, műszer alapkivitelében önálló telepről (4 db. AA telep)(Egyéb műszaki adatokat lsd. a gyártmányismertetőben.)

Járatosabb opciók:

 • nagyobb felbontás, kisebb osztásértékkel
 • nyomtatók csatlakoztatása
 • kimenetek: RS232 vagy Bluetooth max. 30 méterig PDA-hoz  vagy beépített WLAN modul COM 2
 • szoftverek
 • tápfeszültség opciói: pl. a műszer targoncáról működtethető vagy önálló 12 V-os akkuról
 • hitelesített kivitel (csak max. 1300 mm-es villahosszal rendelhető)
 • gyári kalibrálási jegyzőkönyv (csak a mérleggel együtt rendelhető)
 • ferdeség kompenzáló egység 5°-ig
 • eltérő villahossz: 950 és 1300 mm között
 • nemesacél villapapucsok