Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

M-TÍPUSÚ ACÉL HÍDMÉRLEGEK

Alacsony kialakítású (26 cm-es járószinttel rendelkező), moduláris felépítésű, könnyen áttelepíthető hídmérleg.

kamionmérleg mindkét oldalán hosszirányban végigfutó IPE 500-as főtartók biztonságban vezetik, és megvédik a járművet a véletlenszerű lecsúszástól.

Választható hosszméretek: 6-24m

Fix belső szélesség: 3m (2,98m)

Mérőképesség: 20-80t (hossztól függően)

A mérleg beltéri kijelzője RS-232/RS-485 kommunikációs porttal és TCP/IP kapcsolathoz ethernet porttal rendelkezik.

A hídmérleg felépítése, bemutatása:

Az M-típusú közúti járműmérleg-alvázai alacsony felépítésű szerkezetek, melyek rendkívül pontos és megbízható mérlegcellákkal kerülnek telepítésre.

kamionmérleg teherfelvevő szerkezete 2-4 db összekapcsolt főtartóból áll, melyeknek anyaga melegen hengerelt IPE 500-as acél, továbbá az ezekre felülő, ill. az ezeket összekötő hídelemekből készül. A mérleg mindkét oldalán hosszirányban végigfutó IPE 500-as főtartók biztonságosan megvezetik, megvédik a járművet a véletlenszerű lecsúszástól. Ezen konstrukció mellé nem kell építeni szalagkorlátot védelem céljából. A főtartók közé szerelt hídelemek I 160 szelvényű gerendákból, 20 mm vastag durvalemez véglapokból, lencsemintás 8 mm vastag acéllemez járófelületből, alulról megfelelő merevítő bordákkal vannak kialakítva.
Az így kialakított hídszerkezet 4 – 6 db mérlegcellával van alátámasztva. 9 m hosszig 4 db mérlegcellát, 12-22 m-ig 6 db mérlegcellát tartalmaz.

A súlyerőt önbeálló hídállványok közvetítik a mérlegcellákra oly módon, hogy azok minden irányban elmozdulhassanak. A híd járófelületén nincsen semmilyen megbontható szerelőnyílás, mivel a mérlegcellák oldalról szerelhetők. A kamionmérleg mozgását rugalmas hossz és oldalütközők határolják be, alaphelyzetbe való visszaállítását a mérlegcellák önvisszaállós kialakítása biztosítja. A hídszerkezetre felszerelt ütközők rugalmas ütközést biztosítanak a mérleg és a feljáró élvédő vasa között, ezáltal elkerülve a tiszta fémes ütközés káros hatásait.

mérlegcellák kábelei a mérleghídon elhelyezett csatlakozódobozban vannak közösítve, innen a jelek egy mérőkábelen keresztül jutnak el a mérőműszerbe, ami digitálisan jelzi ki a hídon lévő jármű tömegét. A mérőműszer rendelkezik RS-232 számítógép kimenettel és TCP/IP kapcsolathoz ethernet porttal, így a Közúti hídmérleg nyilvántartó program segítségével a Megrendelő által biztosított PC-n és nyomtatón keresztül képes a mérlegjegy nyomtatásra.

Nagy előnye a konstrukciónak, hogy nem igényel aknát, akár megfelelő szilárdságú sík betonfelületre vagy épített betonalapra telepíthető. Kialakításából adódóan karbantartása egyszerű, könnyen tisztítható. A mérleg szerelése igen egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A felépítésből adódóan a mérleg rendkívül csekély karbantartási ráfordítás mellett üzemeltethető és más beépítési helyre rövid idő alatt áttelepíthető.

A mérlegalap elkészítéséhez cégünk biztosítja az alapozási rajzokat.

A kivitelezést kulcsrakészen is vállaljuk a szükséges beton alépítmények, utak, kábelnyomvonalak megépítésével.

Díjmentes helyszíni felmérést, konzultációt biztosítunk leendő Ügyfeleink számára.

Termékeink eleget tesznek az MSZ EN 45501 szabványban előírt III. osztálypontosságnak és az MKEH előírásainak.

Mérlegeink az Európai Unió minden országában elfogadott típusvizsgálati tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Díjnyertes hídmérleg:

A XIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár alkalmából (2007. április 27-29.) a MEGOSZ és a Hód-Mezőgazda Zrt. által meghirdetett pályázaton Technikai-Technológiai kategóriában az „M” típusú kamionmérleg – család elnyerte az INNOVÁCIÓS DÍJ kitüntető címet.

Hídmérleg karbantartás:

mérleg különösebb karbantartást nem igényel, mivel mozgó és kopó alkatrészeket nem tartalmaz. Az üzemeltetés során a mérleg alatti betonfelületet nagy nyomású vízzel időnként ki kell tisztítani, a berakodott hordalékot el kell távolítani.

Cégünk országos szervizhálózattal biztosítja Ügyfelei számára a gyors és gazdaságos hibaelhárítást, karbantartást, időszakos hitelesítést.

Rendelhető opciók:

  • Másodkijelző
  • Digitális mérőcellák
  • Hídmérleg nyilvántartó portaprogram
  • Okos mérlegkijelző, nyomtatóval (mérlegjegy nyomtatás)
  • Acél feljáró rámpák
  • Kulcsrakész kivitelezés (mérlegalap építés, rávezető utak építése)
  • Automatizált mérlegelés (térfigyelő kamerák, rendszámfelismerő kamerák, gépjármű azonosítás, infrasorompók, forgalomirányító lámpák, sorompók, automata naplózás)

Tekintse meg a partnerünknél készült videót, amely bemutatja a mérőcella gyártását lépésről lépésre.

METRI-SELF93 hídmérleg automatizáló rendszer

2018-ban fontosnak láttuk, hogy a munkaerő hiányos piaci helyzetre való tekintettel megoldást fejlesszünk ki ügyfeleink, leendő ügyfeleink számára. A megoldást az automata, kezelő nélküli mérlegelésben láttuk.