Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

M-TÍPUSÚ ACÉL HÍDMÉRLEGEK

Az ipar és a kereskedelem részére, közúti járművek, járműveken szállított áruk tömegének hiteles bruttó, nettó mérésére szolgál, digitális kijelzéssel. 

Az alacsony kialakítású (26 cm-es járószinttel rendelkező), moduláris felépítésű, könnyen áttelepíthető és használható kamion– és hídmérlegünk számos előnye mellett analóg és digitális cellával is választható, emellett Innovációs Díjat nyert termék.

kamionmérleg mindkét oldalán hosszirányban végigfutó IPE 500-as főtartók biztonságban vezetik, és megvédik a járművet a véletlenszerű lecsúszástól.

Díjnyertes hídmérleg:

A XIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár alkalmából (2007. április 27-29.) a MEGOSZ és a Hód-Mezőgazda Zrt. által meghirdetett pályázaton Technikai-Technológiai kategóriában az „M” típusú kamionmérleg – család elnyerte az INNOVÁCIÓS DÍJ kitüntető címet.

Mérleg szerkezete:

Acélszerkezet, szemcseszórt, fém tiszta felületen, műgyanta alapanyagú festés 80 μm vastagságban.

A hídmérleg felépítése, bemutatása:

Az M-típusú közúti járműmérleg-alvázai alacsony felépítésű szerkezetek, a rövid (4 m), kis emelkedésű (8%) feljárók érdekében.

kamionmérleg teherfelvevő szerkezete 2-4 db összekapcsolt főtartóból áll, melyeknek anyaga melegen hengerelt IPE 500-as acél, továbbá az ezekre felülő, ill. az ezeket összekötő hídelemekből készül. A mérleg mindkét oldalán hosszirányban végigfutó IPE 500-as főtartók biztonságosan megvezetik, megvédik a járművet a véletlenszerű lecsúszástól. Ezen konstrukció mellé nem kell építeni szalagkorlátot védelem céljából. A főtartók közé szerelt hídelemek I 160 szelvényű gerendákból, 20 mm vastag durvalemez véglapokból, lencsemintás 8 mm vastag acéllemez járófelületből, alulról megfelelő merevítő bordákkal vannak kialakítva.
Az így kialakított hídszerkezet 4 – 6 db mérlegcellával van alátámasztva. 9 m hosszig 4 db mérlegcellát, 12-22 m-ig 6 dbmérlegcellát tartalmaz.

A súlyerőt önbeálló hídállványok közvetítik a mérlegcellákra oly módon, hogy azok minden irányban elmozdulhassanak. A híd járófelületén nincsen semmilyen megbontható szerelőnyílás, mivel a mérlegcellák oldalról szerelhetők. A kamionmérlegmozgását rugalmas hossz és oldalütközők határolják be, alaphelyzetbe való visszaállítását a mérlegcellák önvisszaállós kialakítása biztosítja. A hídszerkezetre felszerelt ütközők rugalmas ütközést biztosítanak a mérleg és a feljáró élvédő vasa között, ezáltal elkerülve a tiszta fémes ütközés káros hatásait.

mérlegcellák kábelei a mérleghídon elhelyezett csatlakozódobozban vannak közösítve, innen a jelek egy mérőkábelen keresztül jutnak el a mérőműszerbe, ami digitálisan jelzi ki a hídon lévő jármű tömegét. A mérőműszer rendelkezik RS-232 számítógép kimenettel, így a Közúti hídmérleg nyilvántartó program segítségével a Megrendelő által biztosított PC-n és nyomtatón keresztül képes a mérlegjegy nyomtatásra.

Nagy előnye a konstrukciónak, hogy nem igényel aknát, illetve sekélyaknát, megfelelő szilárdságú sík betonfelületre telepíthető. Kialakításából adódóan karbantartása egyszerű, könnyen tisztítható. A mérleg szerelése igen egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A felépítésből adódóan a mérleg rendkívül csekély karbantartási ráfordítás mellett üzemeltethető és más beépítési helyre rövid idő alatt áttelepíthető.

Eleget tesznek az MSZ EN 45501 szabványban előírt III. osztálypontosságnak és az MKEH előírásainak.

Mérlegeink az európai 90/384/EGK irányelvet honosító 62/2004.(IV.24.)GKM rendelet alapján a TH-8311/7/2005 EK Típusvizsgálati tanúsítvánnyal rendelkeznek a CE minősítés szabványainak megfelelően.

Hídmérleg karbantartás:

mérleg különösebb karbantartást nem igényel, mivel mozgó és kopó alkatrészeket nem tartalmaz. Az üzemeltetés során amérleg alatti betonfelületet nagy nyomású vízzel időnként ki kell tisztítani, a berakodott hordalékot el kell távolítani.

Rendelhető opciók:

A hídmérleghez felhasználható mérőcellák:

A mérleg érzékelői egyenként 35 tonnás analóg vagy igény esetén digitális mérlegcellák, melyek mérésügyi engedéllyel rendelkeznek, ezáltal hiteles mérésre alkalmazhatók.

Tekintse meg a partnerünknél készült videót, amely bemutatja a mérőcella gyártását lépésről lépésre.

METRI-SELF93 hídmérleg automatizáló rendszer

2018-ban fontosnak láttuk, hogy a munkaerő hiányos piaci helyzetre való tekintettel megoldást fejlesszünk ki ügyfeleink, leendő ügyfeleink számára. A megoldást az automata, kezelő nélküli mérlegelésben láttuk.