Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

ATEX robbanásbiztos TARTÁLY- ÉS LAPMÉRLEGEK

Illóolaj lepárlásával, az előállított olajok begyűjtésével, keverésével foglalkozó cég számára szállítottunk speciális mérlegeket. Cégünk fő feladata Atex zóna1 térben, tartályokba kevert alapanyagok, olajok, alkoholok, oldatok, mérlegeink általi kimérése és adagolása volt. Ehhez 4 db Rb-s keretmérleget és 2 db rámpás lapmérleget telepítettünk.

60l-es tartályok mérlegelésére két saválló rozsdamentes keret közé Rb-s mérlegcellát építettünkbe, amelyhez EMX100 veszélyes zónában telepíthető kijelzők csatlakoztak. Ezzel a megoldással a veszélyes térben dolgozók láthatják a mérlegben lévő folyadék súlyát, ki tudják nullázni, tárázni és nettó/bruttó üzemmódban tudják üzemeltetni a mérleget.

A mérlegkijelző normál felbontásban mutatja az aktuális súlyt, viszont a kijelző az RS-485 soros vonali portján keresztül csatlakozik a helyi PLC vezérléshez, ami a precíz adagolás eléréséhez 10-szeres felbontásban kapja az adatokat. Ez nagyban hozzájárul a pontos adagoláshoz.

A mérlegkijelzők biztonságos műszerszobából zéner gátakon keresztül kapják a tápellátást és a mérlegek ugyanitt, soros kommunikációs portokon  lekérdezhetőek.

Tartály mérlegen kívül a gyáregységben telepítettünk 2db Atex egyedi méretű 120cmx160cm-es rámpás mérleget, amire békával feltolják a raklapon szállított hordókat. A hordókból az alapanyagokat átszivattyúzzák tartályokba. A mérlegek segítségével a gyártás a technológiai követelményeknek megfelel, miszerint 25gramm pontossággal tudnak adagolni, szivattyúzni.

Továbbá a legprecízebb mérésekhez is szállítottunk egy Atex tanúsítvánnyal rendelkező 12kg-os 0,5g pontossággal működő mérleget is.

Tekintse meg további képeinket Atex Zóna1 térben telepített technológiai mérlegeinkről.