Metripond-M93 Mérleggyártó Kft.

MP-ZBG TÍPUSÚ ZSÁKOLÓ MÉRLEG

Szemcsés (0,5-6 mm) nem tapadó anyagok zsákolásához ajánljuk. Bruttó mérésre alkalmas, mivel közvetlenül a zsákba méri a tömeget.

Kétfokozatú, gravitációs adagolóval szerelt, mérőcellás zsákolómérleg digitális öntanulós műszerrel. Alacsony beépítési helyre, kisebb teljesítményigény esetén ajánlott típus.

Bruttó gravitációs zsákoló mérleg

A bruttó zsákolómérleg ömlesztett, szemcsés termények, azonos tömegmennyiségeinek gravitációs adagolására, zsákba mérésére alkalmas.
A zsákolómérleg MPA-I típusú mérőműszere zsákszámlálást, tömegösszegzést végez nullázható (napi) és nem nullázható formában.
A zsákolómérleg készülhet 5-20 vagy 10-50 kg közötti méréshatárral. A mérlegek működési elve, felépítése azonos, csak az átfolyási keresztmetszetek, illetve a zsákfogó töltőcső egységei méreteikben különböznek. 
A mérleg teljesítményét befolyásolják a töltendő termény jellemzői (térfogattömeg, szemcseméret, stb.), illetve a töltendő zsáktömeg.
A mérlegek a beépítés helyén hitelesíthetők az EU előírásai szerint.

Műszaki adatok

TípusMP-ZBG
Méréshatá5-20 kg10-50 kg
Pontosság± 0,2-0,4 %/zsák
Teljesítmény120-160 db zsák/óra (terménytől, kezelőtől függ)
nem tapadó szemcsés (0,5-6 mm) anyag
Tölthető termény
Beépítési mag. (kb.)2000 mm2200 mm
Tápfeszültség230V, 50Hz, 150 VA
Táplevegő6-10 bar 10 Nl/adag
ElszívásTerménytől, porzástól függő
(elszívó csatlakozó a mérlegen)
Számítógép. kimenetRS-232 vagy TTY-20 mA vagy RS-485

Az MP-ZBG típusú zsákolómérleg ún. típusmérleg, mégis egyedi gyártással készül annak érdekében, hogy a mérlegbeépítés esetleges speciális feltételét is teljesíteni tudjuk. Az állvány, ill. az előtároló nem képezik részét a mérlegrendszernek, de annak gyártását is vállaljuk – külön megállapodás alapján.
A Megrendelőnek a megfelelő teljesítmény és a pontosság elérése érdekében gondoskodnia kell a folyamatos anyagmennyiségről az előtárolóban.

A zsákolómérleghez szükséges kiegészítő egységek (zsáktovábbító szalag, varrógép, vállazó szalag, stb.) gyártására is vállalkozunk. 

Megjegyzés: 
– A kép az MP-ZBG-50 típusú mérleget ábrázolja állvánnyal, előtárolóval, szállítószalaggal, varrógéppel, függesztővel együtt.
– A mérleg készülhet csigás-csigás, csigás-cellás vagy cellás-cellás durva/finom adagolóval, az adagolandó anyag jellemzőitől függően.
– Várjuk ajánlatkérését, mely tartalmazza a teljesítményigényt, zsáksúlyt, pontosságot, méréshatárt, zsákméretet, illetve a töltendő anyag jellemzőit, mint pl. szemcseméret, térfogattömeg, stb.
– Jellemző felhasználási területek: vetőmagipar, takarmánygyártás, granulátumok zsákolása, műtrágyakiszerelés, stb.